Velkommen til Læsø 

Læsø er også kendt med rette som Kattegats perle. 118 kvadratkilometer pakket med unik natur, hyggelige byer, skønne spisesteder, masser af plads også i højsæsonen, og så er Læsø også kendt for sydesaltet og tangtagene, som kandiderer til at være Unesco-materiale.

Vi kommer gerne med forslag til udflugter, og arrangerer også gerne guidede rundture efter aftale. På VisitLæsøs hjemmeside kan du læse meget mere om Læsø.

Læs mere om Læsø her hos VisitLæsø >

Salt, tang og jomfruhummer

Læsø er jo jomfruhummerens hjemmebane, og man har ikke besøgt Læsø, før man har nydt jomfruhummerne - enten i vores restaurant, på et af øens andre spisesteder eller hjemme i huset. Det er nemlig muligt både hos fiskehandleren men også fra kejsiden at købe jomfruhummere direkte hos fiskerne. Det kræver, at man er tidlig på havnen, men belønningen er stor.

Læsø er også kendt for sydesaltet, og på Læsø Saltsyderi kan man opleve saltproduktion som det foregik i middelalderen.

Et andet Læsø-særkende er de karakteristiske tangtage, som bliver op mod 300 år gamle. Næsten glemt og borte, men takket være ildsjæle og midler fra flere fonde er byggeskikken nu genopdaget, og cirka 30 huse er reddet med nye tage. Salt og tangtage fra Læsø er kandidater til Unescos verdensarvsliste.

Læsøfærgen eller Copenhagen Air Taxi

Uanset om du vælger en samlet pakkeløsning med vores samarbejdspartner Læsø Pakkerejser eller vælger selv at transportere dig til Læsø, så .er der 'kun' to muligheder, medmindre man selv kommer i båd: Læsøfærgen sejler flere gange dagligt fra Frederikshavn, og Copenhagen Air Taxi har jævnligt afgange fra Roskilde direkte til Læsø via Anholt og retur.

Læsøfærgen tager 90 minutter, og mødetid er fra 10 til 20 minutter før. Der er fra 4 til 8 afgange dagligt afhængig af sæsonen, og på færgen er der både wifi og en hyggelig bistro.

Copenhagen Air Taxi flyver fra Roskilde, og turen tager mellem en time og halvanden - afhængig af, om nogen skal af på Anholt.
Der er plads til 8 personer i flyveren.

Book en tur med Læsøfærgen her >